 |
www.gdansk12pp.fora.pl Forum grupy rekonstrukcji historycznej 12 pułku piechoty Xięstwa Warszawskiego
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Krzysztof63
Furier
Dołączył: 15 Wrz 2009
Posty: 209
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Festung Schweidnitz
|
Wysłany: Śro 10:30, 02 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Wg mnie to jest sztuka stwarzania i pokonywania niemałych trudności.
Wystarczy taki komunikat: prowiant własny, będzie woda i jedno ognisko. Pieniądze do podziału na grupy proporcjonalnie do ich liczebności.
I wtedy jest tylko jeden problem - załatwić fakturę dla muzeum.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dziedzic pruski
Furier
Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 341
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Festung Danzig
|
Wysłany: Śro 10:32, 02 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Remi-a apmietasz flądry na ognisku na Forcie?Kupic gdzies -piecze sie to 2 minuty a zarcie typowe dla morksije twierdzy.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
junak
Adiutant podoficer
Dołączył: 07 Wrz 2008
Posty: 2090
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Śro 10:49, 02 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
fajnie, tyle że trzeba w piątek po południu, albo sobotę rano po to pojechać i kupić, nie ma na to czasu.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ANDRZEJ
Feldfebel starszy sierżant
Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 944
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kudowa Zdrój
|
Wysłany: Śro 12:06, 02 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Z Bonzowego menu wykreśliłbym pierwsze 3 punkty oraz 11. Wiadomo,że do gotowania nikt nie będzie się garnął - tym bardziej pilnował świni i kurczaków; wszelkie sałatki to potencjalna sraczka; ciasto to chyba też przesada.Zgadzam się,że za muzealne nie nalezy kupować alkoholu-a może zwrócić sie do browaru(jakikolwiek tam macie) o sponsoring,tak robiono u mnie na juwenaliach.
PS.czy oprócz scenariusza bitwy,możecie podać bliższe szczegóły całego przedsięwzięcia
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez ANDRZEJ dnia Śro 12:17, 02 Mar 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
horhe
Feldfebel starszy sierżant
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 833
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Sopot
|
Wysłany: Śro 12:20, 02 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
mamy do wyboru albo Klemensa, albo [link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dziedzic pruski
Furier
Dołączył: 07 Lis 2008
Posty: 341
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Festung Danzig
|
Wysłany: Śro 12:51, 02 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Ciasto to nie przesada-zawsze tsk sie gada, a jak sie gdzies pojawia to wszyscy wpierniczaja az sie uszy trzesa-proste placki dorżdżowe-nic więcej.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sława
Sierżant
Dołączył: 19 Paź 2010
Posty: 627
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Warmia
|
Wysłany: Śro 15:52, 02 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Cóż, my na pewno nie umrzemy z głodu, bo zawsze mamy: jakieś sucharki, kulebiaki, pielmienie, chlebutek, trwałą wędlinę (sało, boczek wędzony, kindziuk...). Takie suchości zapija się i neutralizuje wyłącznie gorzałą czystą. A gorzałę jakimś napojem. U Magyarów jechaliśmy prawie wyłącznie na suchym. I żywiom.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
junak
Adiutant podoficer
Dołączył: 07 Wrz 2008
Posty: 2090
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Śro 16:58, 02 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Otóż to, każdy coś tam ma.
Więc ciężko zaopatrywać ludzi w prowiant nie wiedząc kto ile czego potrzebuje.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ANDRZEJ
Feldfebel starszy sierżant
Dołączył: 12 Wrz 2009
Posty: 944
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kudowa Zdrój
|
Wysłany: Śro 17:12, 02 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Stąd jedzenie ograniczyłbym do ciepłej strawy(obiad)-optymalny organizacyjnie byłby jeden kocioł z grochówką lub żurkiem z wkładką kiełbasianą, do tego może być jajco na twardo i chleb do ręki lub jak proponował Bonzo gulasz,tudzież kiełbacha na wieczór do pieczenia
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
junak
Adiutant podoficer
Dołączył: 07 Wrz 2008
Posty: 2090
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Śro 17:28, 02 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Czekam na odzew od Adka z Lidzbarka, czy by zajął się garem. Innego kucharza nie mamy.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Rekrut
Sierżant
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 408
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 18:15, 02 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Z tymi kurczakami to niezły pomysł.Gdyby były żywe to jeszcze polowanie możnaby urządzić
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kurczak
Furier
Dołączył: 08 Cze 2010
Posty: 297
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 19:30, 02 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
no tak...pewnie...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
junak
Adiutant podoficer
Dołączył: 07 Wrz 2008
Posty: 2090
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Śro 19:52, 02 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Zrobimy ci grzędę, postawimy poidło, sypniemy pszenicy...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
junak
Adiutant podoficer
Dołączył: 07 Wrz 2008
Posty: 2090
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 8 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: Czw 10:25, 03 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
Rozmawiałem z kapitanem Perły, w piątek 15go kwietnia w godzinach 15-17 trzeba załadować armatki na statek. Jak znam życie, muzeum nie załatwi transportu, więc rozmawiałem z Marianem.
Kwestia kto będzie miał czas w tych godzinach przyjechać i pomóc w załadunku.
To są małe armatki na lawetach okrętowych, problemu nie będzie.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
bonzo
Adiutant podoficer
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 2212
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 9 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Czw 10:27, 03 Mar 2011 Temat postu: |
|
|
oszacuj ilu ludzi bedzie potrzeba do pomocy w piatek, to bedzie mozna urlopy zaplanwoac
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|